Siswazah Terlampau Dihukum
Bayi Terbuang
Sekadar gambar hiasan

Seorang siswazah universiti dikenakan hukuman penjara setahun dan denda RM7,000 oleh Mahkamah Majistret Kuala Terengganu hari ini selepas mengaku bersalah membuang mayat bayi lelaki yang dilahirkannya, dua tahun lalu. Tertuduh Zarina Sulaiman, 22, seorang siswazah Universiti Teknologi Mara (UiTM), kelihatan menangis ketika hukuman dijatuhkan oleh Majistret Wan Nor Aklima Wan Salleh.


Dia didakwa melakukan perbuatan itu di Asrama Sutera UiTM Cawangan Chendering, Kubang Ikan, Chendering, dekat sini, antara pukul 11 malam dan 12 malam, 29 Januari 2008. Dia didakwa mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan, yang jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman penjara sehingga dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

Majistret kemudian mengarahkan tertuduh menjalani hukuman penjara itu mulai hari ini dan ayah tertuduh telah membayar denda itu

Sumber :  Kosmo!

tertewas dengan nafsu sehingga melahirkan anak luar nikah dan sekali lagi syaitan menguasai diri sanggup membunuh & membuang anak sendiri walaupun digelar SISWAZAH UNIVERSITI yang berilmu tapi tak beriman .. mampukah hukuman ini memberi pengajaran kepada remaja yang lain ..??
Labels: , edit post
Share This
0 Dah Membebel Lagi
Related Posts with Thumbnails


 • IM..


  Terjah kat sini  Twitterz

  Pelawat Paling Rajin

  Follow me, Follow u

  da Labelz

  Project Alpha  Berita Online

  Harakahdaily BeritaHarian Metro Kosmo Sinar MySinChew Utusan The Star Jawa Pos Jambi Ekspres Online BangkokPost Philipines Post

  Bank Online


  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket

  Terbang ke mana ?

  MAS AIRASIA Photobucket

  Bloglog Visitorz

  Join My Community at MyBloglog!

  Xchange Banner

  Copy & Paste 2 ur blog
  AkuRinggo Info Gallery Midori Day's