Anak hentak bapak
Hentak

Hanya kerana tidak mahu memperlahankan bunyi televisyen, seorang bapa cedera di kepala dan badan selepas dibelasah menggunakan topi keledar oleh anak lelakinya. Difahamkan, kejadian berlaku Sabtu lalu kira-kira jam 9 malam ketika dua beranak terbabit berada di ruang tamu di rumah mereka di Pandan Indah di sini. Ketika itu, mangsa yang berusia 40-an menonton televisyen dengan bunyi yang dipasang agak kuat menyebabkan anaknya menegur perbuatannya.

Menurut sumber, anak mangsa yang berusia 19 tahun terbabit meninggikan suara meminta bapanya memperlahankan bunyi televisyen itu.   “Mangsa yang tidak berpuas hati menegur sikap anaknya yang dianggap biadab. Tindakan itu menyebabkan berlaku pertengkaran.  “Dalam pertengkaran itu, anak lelakinya tiba-tiba naik marah lalu memukul kepala dan badan mangsa menggunakan topi keledar berkali-kali. Pergaduhan dua beranak itu hanya berakhir selepas anak mangsa keluar dari rumah. “Mangsa yang cedera di kepala dan badan pergi ke Hospital Ampang untuk mendapat rawatan sebelum membuat laporan polis.

“Susulan laporan itu, polis menahan anak lelaki mangsa dan kes terbabit disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan,” katanya. Sementara itu, Ketua Polis Ampang Jaya, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan, berkata pihaknya menahan anak lelaki terbabit sebaik laporan kejadian itu dibuat bapanya dan remaja terbabit akan didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan. “Siasatan awal mendapati kejadian berpunca daripada rasa tidak puas hati remaja terbabit dengan sikap bapanya yang gemar memasang bunyi televisyen dengan kuat apabila menontonnya,” katanya.

Sumber : myMetro

*** memang ikatan kekeluargaan  kita semakin hilang sekarang .. mak bapak buang anak/bayi , anak2 buang/pukul mak bapak ..  binatang pon tak sekejam ni .. dimanakah kita ??

Labels: , edit post
Share This
0 Dah Membebel Lagi
Related Posts with Thumbnails


 • IM..


  Terjah kat sini  Twitterz

  Pelawat Paling Rajin

  Follow me, Follow u

  da Labelz

  Project Alpha  Berita Online

  Harakahdaily BeritaHarian Metro Kosmo Sinar MySinChew Utusan The Star Jawa Pos Jambi Ekspres Online BangkokPost Philipines Post

  Bank Online


  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket
  Photobucket

  Terbang ke mana ?

  MAS AIRASIA Photobucket

  Bloglog Visitorz

  Join My Community at MyBloglog!

  Xchange Banner

  Copy & Paste 2 ur blog
  AkuRinggo Info Gallery Midori Day's